#

Предпразничен жест на финансовата катедра в СА „Д. А. Ценов“ изненада 600 зрелостници в гр. Враца (18.12.2018 г.)

Предпразничен жест на финансовата катедра в СА „Д. А. Ценов“ изненада 600 зрелостници в гр. Враца (18.12.2018 г.)
Дата: 18.12.2018 | Преглеждания: (2971)

В последната учебна седмица, преди настъпването на най-очаквания от учениците период – Коледната ваканция, 600 зрелостници от гр. Враца получиха лични подаръци, брандирани с имената на СА „Д. А. Ценов“ и катедра „Финанси кредит“. Инициатор на кампанията бе председателят на алумни клуб „Финанси 2013“ Мартин Харизанов.

Благодарение на неговата лична ангажираност и отделено време бяха осигурени и раздадени 600 бр. рекламни комплекти, изготвени по заявка на катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“. За самите училища също бяха осигурени подаръци, както за учителските стаи, така и за класните стаи на зрелостниците.

Средношколците от северозападна България и град Враца ежегодно участват активно в конкурси и състезания, организирани от Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в гр. Свищов и нейните катедри. С голям интерес е и състезанието по „Банкиране, финансиране и бюджетиране“ на катедра „Финанси и кредит“ посветено на банковия празник – Никулден. Показвайки отлични теоретични знания и практико-приложни умения, множество представители на областите Враца, Монтана и Видин ежегодно са сред успешно завършилите и реализирали се възпитаници на свищовската финансова школа.

http://finance1952.com/article/bulgaria/1486/uchenicheski-otbori-ot-ruse-svishto-dobrich

Рекламните комплекти за зрелостниците от гр. Враца включваха джобен календар за 2019 г. и магнит с логото на финансовата катедра, както и особено популярните след младите свищовски кандидат-студенти брандирани с логото на катедрата интерактивни химикалки (iPen) с Уеб сайта на финансовата катедра, достигнал към средата на декември над 115 хиляди уникални посетители (отчетени по IP адрес).

За учителските стаи бяха подарени стенни часовници с логото на катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“ с тройна измервателна функционалност: време, температура и атмосферно налягане. За класните стаи на зрелостниците председателят на алумни клуб „Финанси 2013“ връчи, изготвени от академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“, стенни календари с пожелание да носят успех на зрелостниците на матурите през 2019 г. При срещите си с административните ръководства на средните училища в гр. Враца възпитаникът на катедра „Финанси и кредит“ Мартин Харизанов успешно изпълни първата инициатива на създадения през април 2018 г. Алумни клуб „Финанси 2013“ - http://finance1952.com/article/bulgaria/1461/nai-golemiq-vipusk-svishtovski-finansisti, а именнно – включване в кандидат-студентската кампания и популяризиране на СА „Д. А. Ценов“ като академичен център.

Г-н Мартин Харизанов е част от най-големия випуск финансисти-бакалаври, осъществил своята алумни среща 5 години след дипломирането си. Тази среща бе по съвместна инициатива на проф. д-р Андрей Захариев - ръководител на катедра „Финанси и кредит“  при СА „Д. А. Ценов“ и алумни координаторът на катедрата гл. ас. д-р Петко Ангелов.

Председателят на алумни клуб „Финанси 2013“ Мартин Харизанов е завършил магистърска програма „Финансов мениджмънт“ и в момента специализира в ново направление на професионално финансово профилиране чрез изучаване на магистърска програма „Финансово управление в публичния сектор“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в гр. Свищов. Благодарение на лични качества и отлична подготовка от свищовската финансова школа той успешно гради кариера, базирана на предприемачески и управленски умения, в развитието собствен бизнес в региона на Враца като паралелно участва активно в подпомагане дейността на катедра „Финанси и кредит“ и академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“.

Благодарение на дарения към фондацията катедра „Финанси кредит“ за първи път осигури лични брандирани с катедреното лого рекламни комплекти практически за всеки свой обучаван бакалавър и магистър. По заявка на Алумни клубове на свищовски финансисти, развиващи кариера във Враца и други региони рекламните комплекти се предоставят и сред зрелостници и дипломанти. Осигурените 10 хил. бр. джобни календарчета, 5 хил. рекламни магнита, 3 хил. бр. iPen, 2 хил. стенни календара и 100 мултифункционални часовника дават своя принос за целогодишно провежданата кампания на СА „Д. А. Ценов“ за приличане на кандидат-студенти и кандидат-докторанти в създадената с родолюбиво дарение крайдунавска Алма матер с профил икономика и управление. От всички области в страната регион Враца осигурява над 10% от свищовските студенти и кандидат-студенти, а северозападна България респ. над 20% спрямо местата – държавна поръчка.

Институционални (на база меморандуми за сътрудничество с Банка Пиреос България и застрахователно дружество Бул Инс АД) и частни дарения мотивират свищовските студенти и чрез мащабни програми за стипендии, които отличават най-добрите сред най-добрите и формират среда на персонална подкрепа и личността оценка на свищовските възпитаници!

http://finance1952.com/article/bulgaria/1484/v-aulata-na-sa