#

Най-големият випуск свищовски финансисти-бакалаври учреди свой алумни клуб (28.4.2018 г.)

Най-големият випуск свищовски финансисти-бакалаври учреди свой алумни клуб (28.4.2018 г.)
Дата: 30.04.2018 | Преглеждания: (5609)

Петата годишнина от дипломирането бе повод за инициатива на катедра „Финанси и кредит” и нейния алумни координатор гл. ас. д-р Петко Ангелов за организиране на среща на възпитаниците. Обучаваният в периода 2009 – 2013 г. бакалавърски випуск на спец. „Финанси” ще остане в историята с множество завоювани отличия от студентите в академичен, национален и международен план, вкл. четворната победа в Междууниверситетско състезание по търговия на финансовите пазари. На алумни срещата на възпитаниците на випуск 2013 г. бе направен паралел между тогавашните сериозни, усмихнати и отлични студенти, които днес са част от професионален елит кариерно успели сериозни, отговорни финансисти, реализирали се в корпоративния, публичния и банковия сектор на водещи компании и институции в България и по света.

Срещата стартира в аулата на академията с приветствие от проф. Андрей Захариев, който представи актуалните проекти и достижения на катедрата, вкл. отзвук от честванията през миналата година на нейната 65-годишнината. Възпитаниците получиха като подарък брандирани химикалки с уеб-адреса www.finance1952.com и работни тефтери с логото на катедрата. От страна на АЦККВО бе представена инициативата за създаване на Алумни клубове като всеки възпитаник получи значка на академията и рекламни материали за кандидат-студентската кампания. Възпитаниците на „Финанси”, випуск 2013 г.  посетиха обновения академичен музей и новите проектно оборудвани компютърни аудитории за обучение по финансови курсове (ауд. 14 и ауд. 28) като всеки от възпитаниците сподели в ауд. 15 и своите достижения в кариерното развитие. В ауд. 24 бе представена и постоянната експозиция „Свищовска финансова школа”, като всеки випускник получи лично копие от едноименния летопис. 

Освен връщането в незабравимите спомени, подновените стари приятелства, създадените нови контакти, се взе решение за учредяване на алумни клуб „ФИНАНСИ 2013“. От общо дипломираните 387 студенти от випуска (261 студенти в редовна форма и 126 студенти в задочна форма на обучение) на тази първа по рода си среща присъстваха 45 финансисти. Над половината от тях са вече семейни и имат деца! След единодушно гласуване за председател на клуба бе избран – Мартин Харизанов, който развива успешен собствен бизнес в гр. Враца.

Създаденият клуб си постави за цел подпомагане дейността на катедра „Финанси и кредит“ при СА „Д. А. Ценов“ в запазване на традициите и осъществяването на проекти на катедрата, на фондация „Проф. д-р Минко Русенов” и на специалността. Като първа инициатива на клуба консенсусно се подкрепи идеята за активно включване в кандидат-студентска кампания по рекламиране на академично образование в спец. „Финанси” в Свищов, за което ще се направят регионални кампании в основни градове в северна България. Отличените с успешната си кариера в бизнеса финансисти проявиха интерес и към записване в докторантура по програма „Финанси, парично обращение, кредит и застраховка”!