#

Еврокомисар Мария Габриел връчи стипендия на финансистката Петя Маркова от СА „Д. А. Ценов“ след национален конкурс на фондация „Еврика“ (12.01.2019 г.)

Еврокомисар Мария Габриел връчи стипендия на финансистката Петя Маркова от СА „Д. А. Ценов“ след национален конкурс на фондация „Еврика“ (12.01.2019 г.)
Дата: 15.01.2019 | Преглеждания: (647)

На 12.01.2019 год. се състоя официална церемония в  град София, на която фондация „Еврика” връчи сертификатите на стипендиантите за учебната 2018-2019 г., сред които е и Петя Маркова – студентка от специалност „Финанси“. Сертификатите бяха връчени от Мария Габриел – еврокомисар за цифрова икономика и цифрово общество. Сред гостите на тържеството бяха още Таня Михайлова – зам.- министър на образованието и науката, проф. Иван Димов – съветник на министъра на образованието, ректори и преподаватели от университети на стипендиантите, членове на Съвета на фондация „Еврика”. В своето слово Мария Габриел поздрави младите хора за спечелените стипендии и подчерта, че е много вдъхновяващо да се видят толкова млади умове и таланти, за които науката е начин на живот. По думите й, те са посланици на България със силен глас и показват, че любовта към знанието, дисциплината и упоритостта са тези, които водят до резултати.

Тази година за постижения в овладяването на знания в областта на икономиката, свищовската студентка Петя Маркова бе отличена с именна стипендия на името на акад. Евгени Матеев. Петя Маркова – третокурсничка от специалност „Финанси”, е поредният възпитаник на Стопанска академия „Димитър А. Ценов”, който печели националния приз в областта на икономиката. В процеса на своето обучение, Петя е участвала в редица научни форми и конкурси, на които заема призови места. Има отличен успех и се е включвала в състезания като ментор на отбор. На Конкурса на фондация „Еврика” за именни стипендии, Петя печели първото място, конкурирайки се със свои колеги от икономически специалности в различни български университети с есе на тема: „Моето бъдеще на специалист – мечти, планове и реалност”.

През 2017/2018 уч. г. победител в конкурса на фондацията бе Беатрис Любенова – свищовска финансистка, която днес е вече докторант към катедра „Финанси и кредит“ и се реализира в практиката в Централно управление на „Банка Пиреос България“.

http://finance1952.com/article/bulgaria/1439/svishtovska-studentka-finansi