#

Екип от катедра „Финанси и кредит“ взе участие в международна научна конференция на УНСС в Равда (27.5.2019 г.)

Екип от катедра „Финанси и кредит“ взе участие в международна научна конференция на УНСС в Равда (27.5.2019 г.)
Дата: 27.05.2019 | Преглеждания: (403)

Екип от катедра „Финанси и кредит“ взе участие в 9-тата международна научна конференция, организирана от катедра „Финанси“ при УНСС, под надслов „Ударната вълна на информационния взрив и предефинирането на финансите” , 18 - 20 май, 2019 г., УОБ на УНСС , гр. Равда. Докторантите Теодор Тодоров, Анелия Пенева и Даниел Николаев, ръководени от доц. д-р Стефан Симеонов взеха активно участие в деветото издание на конференцията на финансовите катедри организирана от колегите от УНСС. Екипът, работещ в областта на инвестиционния анализ, представи свои изследвания на тема: „Апробиране на модели за оценяване на американски стил опции”; „Средна персонална борсова активност, паралелен анализ между БФБ-София и Атинската фондова борса”; и „Сравнителен анализ на количествени модели за прогнозиране на капиталовите пазари”.

Сред участниците в конференцията тази година се открояват имената на доц. д-р Емил Хърсев, д-р Гордан Кер (инвестиционен банкер и ръководител на аналитично бюро в Лондон), проф. Методи Христов; проф. Стефан Вачков (р-л катедра „Финанси” в „Икономически университет” – Варна), д-р Златин Съръстов и др.

По традиция тази конференция се отличава с непринудения си дух на колегиалност, изчистена от помпозност, но изпълнена с качествени доклади и оживени дискусии. Събирането на колеги от различни университети и практици, работещи в областта на финансите, изпълва презентациите и съпътстващите ги коментари с професионален интерес. Център на професионалните дебати е традиционната кръгла маса, която тази година бе на тема „Токенизация на финансови инструменти“.

След рецензиране докладите ще бъдат публикувани в сборник, включен в референтния списък на НАЦИД. Докторантите Д. Николаев и Т. Тодоров финансираха участието си с награди, спечелени от призовите им места в национални конкурси и Докторантска научна сесия. Участието в конференцията на свищовски представители бе подпомогнато частично от Фондация „Проф. д-р Минко Русенов“.

През 2018 г. конференция бе на тема „ЕС – изместеният център и новата периферия“ (19-21 май) и намери отражение в медиите и на сайта на финансовата катедра.