#

Бизнес кредитирането е във фокуса на 24-то издание на националните ученически състезания в Стопанска академия

Бизнес кредитирането е във фокуса на 24-то издание на националните ученически състезания в Стопанска академия
Дата: 30.11.2017 | Преглеждания: (2280)

В Стопанска академия „Димитър А. Ценов” ще се проведе 24-то Национално ученическо състезание, което ще бъде в направление „Банкиране, финансиране и бюджетиране”. 119 ученици, разпределени в 31 отбора, от 14 градове на България и 17 средни училища, водени от 22 учители. Това е петото издание в направлението, което организира катедра „Финанси и кредит”, и традиционно се провежда по случай професионалния празник на банкера – 6 декември. Партнират шест банки, които подпомагат ученическите отбори в обосновката на регионален бизнес проект, съфинансиран с бизнес кредит.
В продължение на два дни – 1 и 2 декември, средношколците, разпределени в екипи, ще се състезават за носител на почетния медал „SOLIDUS: SALUS ET GLORIA” с парична отборна награда от 1000 лв. осигурена от „Банка Пиреос България“ АД в партньорство с академична фондация „Проф. д-р Минко Русенов“.  Ще бъдат връчени и специални награди на отличените отбори. Водещите отборите учители ще вземат участие и в публични защити на две докторски дисертации на финансовата катедра в областта на инвестициите в благородни метали и бизнес оценяването.
През втория ден от състезанието ще се проведе и сертификационен семинар на тема „Валути и защита от фалшификации”, с лектори от банки-партньори и катедра „Финанси и кредит” при Стопанска академия.